Amsterdam-Beautiful-Canals
Amsterdam staat wereldwijd bekend voor zijn walletjes en wiet. Maar wist je dat de stad ook een mooie en bloeiende comedy scene heeft? Het is erg makkelijk om een lekker avondje comedy te gaan kijken in een van de vele mooie comedy clubs en bars die de stad rijk is.
 
Wanneer we een kijkje nemen naar de comedy clubs in Amsterdam, zien we dat twee grote clubs en bars erbovenuit springen: Amsterdam Comedy Café en Chicago Boom.
 
Comedy-Cafe-in-amsterdam
Amsterdam Comedy Café – (Amsterdam Comedy Club)
 
Ben je op zoek naar pure en onversneden stand up comedy? Heb je zin om nieuw talent te ontdekken of oude rotten aan het werk te zien? Dan kan je terecht bij het Amsterdam Comedy Café.
 
Amsterdam Comedy Café is een hippe comedy club aan het Ijdok, niet ver van het Centraal Station. Amsterdam Comedy Café boekt en programmeert zowel nationaal als internationaal talent. Daarnaast geven ze ook de kans aan nieuw en opkomend talent om het beste van zichzelf te geven tijdens open mic avonden.
 
In het verleden brachten onder andere Ardal O’Hanlon, Stephen K. Amos, Gina Yashere, Phill Jupitus, Al Pitcher en Tom Rhodes deze Amsterdamse comedy club aan het lachen.
 
Ook op avonden en dagen dat er niets gepland staat is het leuk vertoeven in het Amsterdam Comedy Café. Zo kan je er een fris biertje drinken of genieten van een lekkere en verse huisgemaakte maaltijd. (koop, hier)
 
Boom Chicago – (Amsterdam Comedy Club)
 
Boom Chicago is een begrip binnen de Amsterdamse comedy wereld. Al reeds vijfentwintig jaar biedt Boom Chicago een onderdak aan Engelstalige – en dan vooral Amerikaanse, comedy shows en optredens.
 
Op een kort eindje lopen van het Anne Frank huis en in het midden van de Jordaan, kan je terecht voor een prima avondje Engelstalige comedy.
 
Naast stand up comedy biedt Boom Chicago ook improvisatie comedy en cabaret aan. Er is met andere woorden altijd wel wat te doen bij Boom Chicago op de Rozengracht.
 
Naast het boeken en programmeren van steengoede comedy en improvisatie biedt Boom Chicago ook leuke workshops en coaching sessies aan.
 
Boom Chicago is daarnaast ook nog eens bekend van TV. Zo genieten miljoenen mensen van hun shows op Comedy Central TV en YouTube en gingen enkele performances zelfs viral! Heel wat bekende comedians kregen bij Boom Chicago een duwtje in de rug vooraleer ze hun carrière startten. Zo traden onder andere Seth Meyers, Jordan Peele, Ike Barinholtz, Jason Sudeikis and Colton Dunn op bij Chicago Boom.